Evenemang

Fettaktivistgruppen Malmö Fat Front på feministisk festival

Malmö Fat Front affisch

TORSDAG 4 APRIL, MALMÖ Samtal med Malmö Fat Front på feministisk festival

Har du någonsin försökt gå ner i vikt?
Under de senaste 100 åren har samma 4-5 dieter förpackats i tusentals olika varianter. Ironiskt nog har våra ansträngningar för viktnedgång troligtvis bidragit till att vi är tjockare idag än någonsin tidigare…

Välkommen till en samtalskväll med fettaktivistgruppen Malmö Fat Front.
Vi tar avstamp i delar av forskaren och författaren Lindo Bacons arbete med HAES (Health at Every Size). Bacon har under två decennier kritiskt granskat traditionella uppfattningar kring vikt och hälsa och skrivit flera böcker på ämnet. 

Det smala kroppsidealet och stigmatiseringen av tjocka människor påverkar oss alla.
Kroppsmissnöjet sprider sig till allt yngre åldrar. Antalet personer som lider av ätstörningar ökar och bantning är ofta en bidragande faktor till sjukdom. I barnprogram porträtteras tjocka karaktärer ofta som lata och dumma. Många tror fortfarande att man kan avgöra en persons hälsa enbart genom att titta på dem. Tjocka människor tjänar i genomsnitt mindre än sina smala kollegor och har sämre möjligheter till befordran. Tjocka utsätts för hat, hån och kränkningar från både främlingar och bekanta.

Under kvällen tittar vi på kortare videoklipp (på engelska) där Lindo Bacon diskuterar dieter, hälsa och vikt som vi diskuterar både i mindre grupper och helgrupp. 

Kom med för att få ett nytt perspektiv på hälsa och diskutera hur vi tillsammans kan kämpa för en värld där vikt, utseende och hälsa inte är en faktor för hur vi behandlar varandra. 
—–

Malmö Fat Front grundades 2017 i Malmö och är kanske den enda fettaktivistgruppen i Sverige. Fokus i vårt ideella arbete är att skapa sammanhang och community utanför internet för tjocka människor i Malmö med omnejd. Vi är övertygade om att tjocka människor behöver varandra och att vi behöver SES för att börja kämpa för vår rätt i samhället. 

Evenemang torsdag 4 april i Malmö