Evenemang

Nomad – en musikalisk berättelse om olika sätt att bo och leva

Teatergruppen Nomad

LÖRDAG 6 APRIL, ESKILSTUNA Nomad - en musikalisk föreställning på Eskilstuna teater

En musikalisk berättelse om olika sätt att bo och leva.

Nomad är ett musikaliskt och poetiskt scenkonstverk som nyfiket och generöst interagerar med sin publik genom existentiella frågeställningar. Föreställningen är baserad på intervjuer som dramatikern Lucia Cajchanova har gjort med artisterna Sofia Jannoks och Salamanca Taikon Gonzalez. Det blir ett fängslande möte mellan Sofias samiska och Salamancas romska rötter. Deras personliga erfarenheter och de fördomar de båda möter i vardagen flätas samman med reflektioner över hur vi människor bor och lever.

Följ med Sofia och Salamanca på en unik och musikalisk resa med samiskt och romskt perspektiv där det bofasta aldrig varit en norm. Kom med till Hisingen och till Sapmi, till Norge, Italien, Spanien, Frankrike, ja hela vägen till Palestinas kust på Jesu tid. Res genom städer och byar, till campingplatser och fjäll och nu till en spelplats nära dig. På scenen har de sällskap av musikern Robert Svärd, välrenommerad flamencogitarrist med världsrykte.

Utifrån sett har nomadlivet både skimrat av lockande frihet och skuggats av historiska grymheter som uteslutning och fördrivning. Här delas de olika erfarenheterna av två uppmärksammade artister från två nationella minoriteter präglade av nomadlivets villkor. Ett starkt musikaliskt arv, oförglömliga mormödrar, trogna hundar och vägar som fortsätter framåt har de också gemensamt. Deras berättelser sammanflätas och skapar i samspel med musik, sång och dans en pulshöjande och berörande föreställning.

Efter intervjuer med artisterna Salamanca Taikon Gonzalez och Sofia Jannok.
Av dramatikern Lucia Cajchanova och i regi av Anna Ulén.

Föreställningslängd: 1 tim 30 min

Medverkande
Artister: Salamanca Taikon Gonzalez och Sofia Jannok
Musiker: Robert Svärd.

Konstnärligt team
Dramatiker: Lucia Cajchanova
Dramaturg: Ninna Tersman
Regissör: Anna Ulén
Koreografi: Marit Shirin Carolasdotter, Ann Sehlstedt och Salamanca Taikon Gonzalez
Scenografi: Camilla Engman
Kostym: Amanda Siljebratt
Mask: Inga-Wiktoria Påve och Paula Hallgren
Ljus: Anna Wemmert

Producent
Riksteatern i samarbete med Arthem och Folkteatern i Göteborg

Rullstolsplats bokas via 0705-124715

Foton: Stefan Ekström och Nadim Elazzeh