Nyheter

Zayera Khan är en av årets deltagare i Robinson

Zayera Khan, en av årets Robinsondeltagare, i shorts och t-shirt på en strand I solen.

Zayera Khan är interaktionsdesigner med över 20 års erfarenhet inom IT-branschen, certifierad normingenjör och mångsidig samhällsaktivist. På söndag inleder hon sitt Robinsonäventyr inför tv-tittarna. Fempers nyheter har ställt tre frågor till henne inför premiären.

Vad gör en feminist i Robinson?

– Jag ville utmana mig själv, nyfiken på upplevelsen, att vara i ett tävlingsprogram, att ”överleva”. Ville utforska hur det skulle kännas att umgås på det här sättet med okända människor.

– Jag är också intresserad av gruppdynamiken mellan människor som är utsatta för stress, pressade till att vinna och tävla. Samt hur ledarskap ter sig i sådana pressade situationer. 

Vad hoppas du kunna bidra med till programmet?

– Jag hoppas kunna bidra med att ge ett annat perspektiv genom mitt deltagande och mitt handlande. Jag hoppas också att viktiga interaktioner och samtal inte har klippts bort i programmet, utan får visas i TV-rutan och visa det som händer mellan människorna och även ens egna självreflektioner. 

Vad var den största personliga utmaningen i medverkan?

– Min största utmaning var de fysiska momenten och tävlingarna. Då jag inte är en ”tävlingsperson” och inte direkt har det så kallade ”pannben” som krävs i de allra flesta tävlingar, säger Zayera Khan.

Zayera Khans medverkan i Robinson kan följas på hennes sociala medieplattformar.