Evenemang

Dilan och Moa till Huskvarna

Dilan klädd i svart och Moa klädd i vitt

SÖNDAG 21 APRIL, JÖNKÖPING Föreställning med Bilan och Moa i Huskvarna

En improvisations-föreställning med humordrottningarna Dilan och Moa

De äldre svenska folksagorna om skogsrån, oknytt, bäckahästar, tomtar och troll har fallit i glömska. Som en gärning för folket har därför Dilan och Moa tagit på sig att skapa nya folksagor, rättesnören och budskap för befolkningen att förhålla sig till. Med publikens hjälp, deras problem och moraliska dilemman, skapar Dilan och Moa varje kväll en ny svindlande, komisk berättelse – en ny folksaga just för er ort! 

I Folksagor får publiken svara på en fråga. Det kan exempelvis vara “Vad har du för problem i livet som du behöver hjälp att lösa?”. Svaret kan vara hur vardagligt och hur stor som helst. När publiken svarat väljs en fråga och en person i publiken som får ge fler detaljer om sitt liv och problem. Detaljerna blir sedan alla förutsättningar som skådespelarna använder för att improvisera fram en ny folksaga utifrån.  
Det blir en storslagen föreställning med många ont-i-magen-skratt, ett äventyr där allt kan hända! 
Dilan Apak och Moa Lundqvist imponerar stort. Det tycker DN:s Niklas Wahllöf och passar på att dubba dem till Sveriges nya humordrottningar.
Niklas Wahllöf, DN, september 2022

Detta är ett samarrangemang med Birkagårdens Folkets Hus!

Evenemang söndag 21 april kl. 17