Evenemang

Kulturnatt på Fredsgatan 12: Musik, performance och dans

LÖRDAG 20 APRIL, STOCKHOLM Kulturnatt med musik, performance dans mm

Välkommen till en kväll full av musik! Upplev UROISH med Bahareh Rakez. Dansa till Rasuuls beats från SWANA-regionen, se performance om iranska icke-binära skönhetsideal med Afrang Malekian eller gå på visning i utställningen ”Habibi – the Revolutions of Love”. 

Pris: Fri entré

Salongen:
UROISH med Bahareh Razekh 
UROISH låter sig inte beskrivas med ett ord. Här iscensätts ett ljudlandskap som leker med och utvecklar den iranska popen genom att blanda persisk lyrik och rytm med elektroniska beats från såväl Mellanöstern och Nordafrika som Berlins klubbscener. UROISH första EP Goodbye party är ett samarbete mellan svens/iranska skådespelaren Bahareh Razekh och Olof Dreijer. Musiken har i Sveriges Radio beskrivits som att persiska popstjärnan ”Googoosh och The Knife fått ett kärleksbarn”.

Bahareh Razekh är skådespelare, regissör och sångerska och har varit med i flertalet produktioner i TV, radio och scener som Stockholms Stadsteater och Göteborgs Stadsteater samt medverkat i TV-serier som Lea (2022) och Dejta (2020).

Salongen:
Perfomance om icke-binära skönhetsideal från 1800-talsmålerier i Iran till dagens passfotografier med Afrang Nordlöf Malekian, internationellt verksam konstnär, representerad bland annat av Moderna Museet och Statens konstråd.

Salongen:
Rasuul från klubben BLOW spelar beats från den bredare SWANA-regionen mixade med House Beats, Vogue och Jersey Club. George Chamoun (Rasuul) är DJ, curator och producent och har initierat många klubb- och konstprojekt inom den queera progressiva scenen i Stockholm och är även initiativtagare till dragfestivalen Stockwig.

Visningar av utställningen Habibi – the Revolutions of Love.

Kvällens schema
18.30 Habibi visning

19.00 Performance med Afrang Nordlöf Malekian i Salongen

19.30 Habibi visning

20.00 UROISH med Bahareh Razekh i Salongen

20.30 Habibi visning

21.00 Performance med Afrang Nordlöf Malekian i Salongen

21.30 Habibi visning

22.00 UROISH med Bahareh Razekh i Salongen

22.30 Habibi visning

OBS! Polisens väskförbud påverkar oss arrangörer under Kulturnatten. Ryggsäckar och större väskor (större än ett A4-papper) får inte tas med in i museet. Lämna därför väskan hemma, då det är mycket begränsat antal skåp att låsa in väskor.

Evenemang på Fredsgatan 12 i Stockholm lördag 20 april kl. 18 – 24.