Evenemang

Maxida Märak till Kulturhuset

Maxida Märak i grön skjorta bakom ett stängsel

LÖRDAG 13 APRIL, STOCKHOLM Maxida Märak gästar Kulturhuset

I vår är Maxida aktuell med sitt andra fullängdsalbum, och detta ska firas stort med spelning och releasefest på Kulturhuset i Stockholm. Den 13 april intar Maxida Kulturhuset med band, gästartister och vänner för en helkväll fylld av musik, överraskningar och framförallt fest. Välkomna att fira detta med oss!

Biljetter: https://kulturhusetstadsteatern.se/musik/maxida-marak-0

Även om Maxida Märak varit etablerad som artist i snart ett decennium är hon fortfarande en av landets mest unika och tongivande artister. Med jojk som drivmedel blandar Maxida hård rap, hookiga refränger och tunga elektroniska beats med sin magiska jojk. Något som ytterst få i världen experimenterat med förut. 

Texterna är raka och ärliga, ofta politiska. Hon skriver om sin egen historia, utifrån sin sida av samhället och hoppas att genom det kunna väcka tankar och förståelse för sig och sitt folk. Även om budskapet i hennes låtar är tydligt så är det inte politiken som driver henne som artist. Det är strävan efter att skapa fet musik. På scenen är Maxida kaxig och tar för sig. Hon är hellre för mycket än för lite. 

Evenemang lördag 13 april kl 20 på Kulturhuset.