Evenemang

Göteborg: Författarsamtal med Elin Anna Labba

Foto på Elin Anna Labba på samiska traditionella färger

ONSDAG 10 APRIL, GÖTEBORG Författarsamtal med Elin Anna Labba på biblioteket

Göteborg Stad, Länsstyrelsen Västra Götaland och Studieförbundet Vuxenskolan i samarbete med Sameföreningen i Göteborg hälsar Elin Anna Labba välkommen till Göteborg den 10 april. 

— Författarsamtal –

Elin Anna Labba kommer i samtal med Ann Ighe prata om Elin Annas debutroman Far inte till havet. Romanen bygger på berättelser om samiska byar som dränktes under 1900-talets stora vattenkraftsepok i norra Sverige. 

Vem är Elin Anna Labba?
Elin Anna Labba är författare och journalist. Hon har tidigare varit redaktör för samiska tidskrifter och ledare för Tjállegoahte, Författarcentrum Sápmi, vars uppgift är att stärka och synliggöra den samiska litteraturen.

Hon debuterade som författare 2020 med sakprosaverket Herrarna satte oss hit: om tvångsförflyttningarna i Sverige, en skildring av tvångsförflyttningen av samiska familjer som pågick under många år på 1900-talet och så sent som på 50-talet.

För denna bok tilldelades Elin Anna Labba Augustpriset i fackboksklassen år 2020. Hon tilldelades även Norrlands litteraturpris, Hedenvindplaketten samt IM-priset.

Arrangemanget hålls på Stadsbiblioteket Göteborg – Trappscenen.

Fri entré! 

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV