Evenemang

Garaget Hammenhög ger Mariam The Believer

ONSDAG 7 AUGUSTI, HAMMENHÖG SKÅNE, Mariam The Believer gästar Garaget Hammenhög

Magi! Mariam The Believer – Mariam Wallentin är en artist med det största av hjärta, en röst utöver det vanliga och ett konstnärsskap lika eftertänksamt som musikaliskt djärvt. En Alice Coltrane för vårtid. Själslighet möter musik som får oss att känna och tänka. Med musikaliska rötter dels i improvisation, dels i pop och soul, har Wallentins karriär korsat ett flertal mångfacetterade territorium; Wallentin är halva Wildbirds & Peacedrums och en av de kreativa krafterna i jazzkollektivet Fire! Orchestra. Hon har jobbat med band som Deerhof och Konono no 1, med körer, stråkensembler, symfoniorkestrar, sjungit för Björk och varit med i en experimentell opera av noisemusikern Ben Frost. Hon har musikaliska samarbeten ihop med Damien Rice och Leslie Feist, har vunnit Manifestpris, Jazzkattenpris och nominerats ett flertal gånger till Grammis. Med sitt kompromisslösa förhållningssätt till musik startade Wallentin 2013 Mariam The Believer, för att kunna fokusera sitt uttryck in i ett mer pop-orienterat projekt. Mariam The Believer har släppt två hyllade fullängdsalbum på sin egna etikett Repeat Until Death. Hon har en pågående serie med EPs vid namn ”Instant Creativity”. Nu är hennes tredje fullängdsskiva i ordningen inspelad och snart redo att släppas, ”Breathing Techniques”.

Vi är så otroligt tacksamma och glada över att Mariam kan stanna till på Garaget på sin väg ner till Europa – detta kommer bli helt magiskt!

Spotify: https://open.spotify.com/artist/4388BfCZqej42gG0DE4TlX

Facebook: https://www.facebook.com/MariamTheBeliever

ONSDAG 7 AUG
Portar öppnar kl.20, band på scen ca 21

Entré 325 kr inkl. avgifter
BYO – endast kaffe och läsk i vår bar

VARMAST VÄLKOMNA!
Mer info på :
http://www.garageprojektet.org 

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV