Nyheter

Speeddejting för tjejer i jakt på rumskompis

olika flerfamiljsbostadshus och himmel

Med allt färre tillgängliga bostäder och priser som skjutit i höjden på bostadsmarknaden gör unga människor vad de kan för att försöka lösa situationen. I London är ett av sätten att gå på speeddejting för kvinnor som letar efter någon att dela bostad med. 

BBC var med när ett 80-tal kvinnor möttes upp i stadsdelen Canary Wharf i östra London med hopp om att hitta någon i liknande situation som de skulle kunna passa ihop med.

– Jag är här för att jag vet inte hur jag ska ha råd att betala hyran nästa vecka om jag inte hittar någon som vill hyra ett rum i min lägenhet, säger Lisa, som inte vill uppge sitt efternamn, i BBC-inslaget. Hon har hittat en bostad, som hon inte har råd med.

En del som har kommit till speeddejtingsammankomsten är i samma situation som Lisa, och har en bostad, men inte råd att bo och betala hyra själva, och letar efter någon som kan hyra in sig. Andra letar efter någonstans att bo.

Det som startade som en plattform – Girlies Guide – för kvinnor, som var nya i huvudstaden, att hitta vänner utvecklades till att också bli arrangör för den här typen av speeddejting för de som letar efter någon att dela bostad och därmed också hyra och räkningar med. Efterfrågan på någonstans att bo var nämligen hög bland gruppen nyinflyttade. 

Många av de som besöker speeddejtingtillfällena säger att de föredrar det framför mer konventionella metoder. 

– Det är ett mer direkt och snabbt sätt att se vad personen i fråga är ute efter, vilken budget hon har och känna efter om det skulle fungera, säger Lisa.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV