Evenemang

Stockholm: Vernissage: ”Aboowe, den här är för dig”

LÖRDAG 20 APRIL, STOCKHOLM Vernissage för utställningen Aboowe, den här är för dig

Välkommen på vernissage för utställningen ”Aboowe, den här är för dig” av Ikram Abdulkadir under Kulturnatt Stockholm.

Vernissagesamtal med Ikram Abdulkadir och verksamhetschef Kristyna Müller kl 18.00.
Introduktion till utställningen 19:00, 20:00, 21.00, 22:00. 23:00

Genom Ikram Abdulkadirs närgångna och mjuka porträtt får vi lära känna en lillebror. Vi får vara med när han är på fotbollsplanen, med sina släktingar, eller drömmande står och tittar bort. I de tidigare arbeten är det systrarna som har fått ta plats. Denna gång är det han som får skina och lyftas fram i en egen utställning. Bilderna skapar en förtrolighet och närvaro och bjuder in till familjen i Malmö.

Ikram Abdulkadir (f.1995) ställde under 2023 ut på Fotografiska i Stockholm och på Fotofestivalen i Arles. Hennes fotografier skildrar ofta familjemedlemmar och vänner som hon kan identifiera sig med; svarta, muslimska kvinnor som lever i Sverige. Hon ser sina bilder som ett slags kollektivt motstånd ett uttryck för självbekräftelse och möjligheten att avbildas på egna villkor. 

Öppet 18:00 – 24:00

Plats:
Centrum för fotografi
Bjurholmsplan 26,
11636 Stockholm

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV