Nyheter

Första digitala mottagningen för hivförebyggande PrEP-behandlingar

ung person håller en mobil i händerna

Snart har Sverige en helt digital mottagning för hivförebyggande PrEP-behandlingar. Det är Venhälsan på Södersjukhuset som hoppas både korta väntetiderna och spara resurser med den nya mottagningen .

Efterfrågan på hivförebyggande PrEP-behandlingar har varit ständigt ökande, enligt Venhälsan på Södersjukhuset i Stockholm. Och många patienter har efterfrågat en digital vårdkontakt. Detta ligger till grund för den onlinemottagning som öppnar inom kort.

– Våra patienter vill ha regelbunden kontakt med oss, helst utan att behöva besöka mottagningen. Eftersom vi strävar efter att kunna erbjuda PrEP-behandling till så många som möjligt är vi mycket glada att kunna lansera vår digitala satsning, säger Matias Garzón, barnmorska och verksamhetsutvecklare på Venhälsan i ett pressuttalande.

I dag tar Venhälsan emot omkring 2 000 patienter i PrEP-programmet och cirka 900 personer står på väntelista. Målet med Venhälsan Online är att kunna ta emot totalt 2 600 patienter och korta väntetiden för behandling till tre månader jämfört med dagens 13 månader.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV