Evenemang

Kvinnofolkhögskolan ger kurs i feministiskt, antirasistisk skönlitterärt skrivande

27 MAJ SISTA ANSÖKNINGSDAG till Kvinnofolkhögskolans kurs i feministiskt, antirasistiskt skönlitterärt skrivande

Välkommen att söka vår feministiska, antirasistiska kurs i skönlitterärt skrivande! Du kan söka nu och fram till och med den 27e maj inför kursstart höstterminen -24.
Kursen är på 25 procent på distans med fyra helgträffar under läsåret och du kan välja att studera i ett eller två år. Vi riktar oss till kvinnor transpersoner och ickebinära.
Kursen är både för dig som har skrivit tidigare och dig som längtar efter att börja.
Du söker kurserna med text och brev här:
https://kvinnofolkhogskolan.se/…/your-silence-will-not…/
Lärare på kursen är författarna Felicia Mulinari, Katja Timgren.
”Det här är inte en vanlig skrivarkurs. Det här är en skrivarkurs för alla, som likt oss som jobbar med kursen, har känt sig osäker av språk men som ändå längtar efter att utforska det. Vårt fokus är att tillsammans erövra skrivandet, som njutning och motstånd.
Under årets fyra helgträffar på Kvinnofolkhögskolan i Göteborg skriver och pratar vi med varandra. Däremellan jobbar du på distans med skrivande och läsande.
Vi leker vi med språket, diskuterar varandras texter och utmanar oss själva. Du får chans att utveckla din relation till dina texter i en trygg miljö som tar ditt skrivande på allvar. Vi skriver själva och tillsammans. Vi arbetar med skrivövningar, textsamtal i grupp och diskussioner där vi kopplar skrivövningarna till de mer teoretiska föreläsningarna.
Det ingår också en litteraturvetenskaplig del där vi läser och diskuterar text. Vi inspireras av kritiskt teori för att nyfiket ta till oss litteratur och samtidigt avslöja dess maktmekanismer. Vi blandar poesi, prosa, dramatik och essä, äldre texter och nyskrivna texter. Hela tiden försöker vi arbeta med en feministisk-, antirasistisk-, queer- och klassmedveten analys, där kritisk teori tillsammans med dina och resten av klassens erfarenheter lägger grunden till läsningen.
Under kursen får du som vill skrivuppgifter att göra på egen hand mellan träffarna. Du kan också välja att ge dig in i ett självvalt skrivprojekt. Efter det första året på kursen finns möjlighet till ett fortsättningsår för den som vill.
Datum för kursens fyra helgträffar meddelas senare, två sker under höstterminen 24 och två sker under vårterminen 25.
Varmt välkommen med din ansökan!”
Kontaktperson: katja.timgren(at)kvinnofolkhogskolan.se

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV