Nyheter

Mannen kunde inte få en flickvän – dödade fem kvinnor

På torsdagen öppnade köpcentret  Bondi Junction i Sydney igen efter en mans knivattack som resulterade i fem kvinnors död.

För en vecka sedan attackerade en ensam gärningsman en rad kvinnor på ett köpcentrum i Sydney i Australien. Fem av sex dödade personer var kvinnor.

Tolv personer, varav nio var kvinnor, en var en 9-månaders flicka och de övriga var män, skadades när en man svepte fram med någon form av svärd eller dylikt vapen med långt blad och högg omkring sig i ett köpcentrum i Sydney förra lördagen. Måltavlorna var kvinnor, rapporterar australiensisk media.

– Det var uppenbart att hans måltavla var kvinnor, sade Sydneypolisen kort efter händelsen.

Sex personer dog och dubbelt så många skades. Dödsoffren var Jade Young, 47, Pikria Darchia, 55, Dawn Singleton, 25, Ashlee Good, 38, och Yixuan Cheng, som uppges ha varit i 20-årsåldern. Den enda man som dödades var en säkerhetsvakt Faraz Tahir 30 år, som försökte ingripa.

Även Australiens premiärminister Anthony Albanese kommenterade könsaspekten till ABC News och sade: ”könsfördelningen bland offren är naturligtvis oroväckande”.

Gärningsmannen Joel Cauchi 40 år sköts ihjäl av polis i samband med händelsen. Han beskrivs i en artikel i BBC vara en man som led av psykisk ohälsa.

Fadern, Andrew Cauchi, svarar på frågan varför hans son siktade in sig på kvinnor att: ”han ville ha en flickvän och han hade inga sociala kompetenser för att få det och var galen av frustration”, till The Australian.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV