Evenemang

Samtal med Nadine Byrne på Scenkonstmuseet

ONSDAG 15 MAJ, STOCKHOLM Samtal med Nadine Byrne på Scenkonstmuseet

Möt konstnären och kompositören Nadine Byrne i ett samtal om konst, elektronisk musik och varför hon gärna gräver efter inspiration i arkiv. Fri entré!

► I SAMTAL MED MATS LINDSTRÖM & LINA SELANDER
Nadine Byrne samtalar med Mats Lindström, curator och konstnärlig ledare för Elektronmusikstudion, EMS. Samtalet leds av Lina Selander, konstnär och professor vid Konstfack i Stockholm.

► KVÄLLSÖPPET MED FRI ENTRÉ
Under kvällen kan du uppleva Byrnes nya konstverk “It will never not be midnight”, en drömlik berättelse om förlust, minne och upplösta gränser.

Utställningen Elektronmusikstudion – konst, teknik och politik, där Nadine Byrne medverkar är också öppen till klockan 18.

Fri entré till museet från kl 17! 

► TIDER
Kl 17–18: ”It will never not be midnight” spelar i Stora salen. Utställningen Elektronmusikstudion – konst, teknik och politik är öppen.

Kl 18–19: Samtal med Nadine Byrne, Lina Selander och Mats Lindström.

Kl 19–20: Avslutande mingel. ”It will never not be midnight” spelar i Stora salen.

► HITTA HIT
Scenkonstmuseet, Sibyllegatan 2
T-bana: Östermalmstorg

NADINE BYRNE
Nadine Byrne är internationellt verksam som konstnär och kompositör. Hon är utbildad på Kungl. Konsthögskolan i Stockholm och arbetar med allt från skulptur, textil och fotografi till rörlig bild, ljud, musik och skrivande. Drömmar, minne, förlust och gränslöshet är återkommande teman i Nadine Byrnes konstnärskap.

LINA SELANDER
Lina Selander är konstnär och professor i Konst med inriktning på narrativitet och installation på Konstfack. Selanders filmer och installationer tar ofta sin utgångspunkt i historiska brytpunkter. Det kan handla om relationen mellan minne och perception, fotografi och film eller språk och bild. Selanders verk återkommer till en fascination inför de fenomen och teknologier som möjliggjort bild, och på så vis låtit historien dokumenteras.

Evenemang onsdag 15 maj kl. 17-20 på Scenkonstmuseet i Stockholm. Fri entré!

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV