Nyheter

Feministiskt initiativ går till EU-val med Värdigt Liv

Inför EU-valet har Feminististiskt initiativ en gemensam lista med ett annat parti under namnet Värdigt Liv.

Partiet Feministiskt initiativ går samman med Partiet Vändpunkt inför EU-valet. Tillsammans har de två partierna tagit fram en gemensam lista och prioriterade politiska områden under namnet Värdigt Liv.

För fem år sedan förlorade Soraya Post sin plats i EU-parlamentet. Men nu är Feministiskt initiativ tillbaka inför EU-valet den 9 juni. Partiet har dock tappat fart sedan nederlaget i riksdagsvalet 2022 och har alltså valt att samarbeta med ett annat litet parti Partiet Vändpunkt. Tillsammans bildar de Värdigt Liv och har tagit fram en gemensam lista, skriver de i ett pressmeddelande.

”Den främsta anledningen till samarbetet är att våra värdegrunder och tankar om hur vi vill arbeta inom EU till stor del sammanfaller och att vi på detta sätt kan skapa en bredare bas för vår politik.”, skriver Värdigt Liv i pressmeddelandet.

Värdigt liv vill se en ”europeisk gemenskap som strider för ett jämlikt och hållbart samhälle, som värnar natur och miljö och står upp mot rovkapitalism och militarism”.

I valmanifestet framkommer att visionen är ”ett samhälle som grundas i omsorg, solidaritet, fred, hållbarhet och kollektivitet”.

Värdigt liv definierar sig som vänster och vill vara en motkraft mot fascism, nyliberalism, kolonialism, militarism och ”Fästning Europa”. 

Värdigt liv presenterar fem prioriterade områden: Miljö- och klimaträttvisa, ekonomiskt systemskifte, fred, säkerhet och antimilitarism, migration och antirasism och feminism och funktionsrätt.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV