Nyheter

Parisa Amiri och Josefine Dimberg Guldbrand nya i Unizons styrelse

Josefine Dimberg Guldbrand och Parisa Amiri är nya i Unizons förbundsstyrelse.

Unizon höll i helgen kongress. Olga Persson fick fortsatt förtroende som ordförande. Nya i förbundsstyrelsen är Parisa Amiri och Josefine Dimberg Guldbrand.

– Unizons jourrörelse är helt avgörande för att driva på utvecklingen framåt. Nu fortsätter vi arbeta för att mäns våld mot kvinnor ska få den status, resurser och prioritet som frågan förtjänar, för att kvinnor och barn ska få stöd och skyddat boende och för att rättsväsendet ska hålla förövare ansvariga, sade Olga Persson, ordförande Unizon i samband med att hon blev omvald.

Olga Persson är Unizons ordförande sedan 2020 och var tidigare generalsekreterare. 

Till Unizons förbundsstyrelse valdes Parisa Amiri in. Hon är frilansande medie- och kulturarbetare och har ”ett stort engagemang för kvinnors och flickors rättigheter”, skriver Unizon i ett pressmeddelande.

– Jag har länge beundrat Unizons förmåga att bära bördan av samhällets misslyckanden, och arbete med att stärka kvinnorörelsen. En stridbarhet som tyvärr behövs mer än någonsin i en tid där demokratiska värderingar motarbetas, och därmed kvinnors och flickors möjligheter och stöd för värdiga liv fria från våld, kontroll och förtryck, säger Parisa Amiri i pressmeddelandet.

Hon tillägger att hon ”ser fram emot att stärka verksamheten för både tidigare och nya utmaningar”.

Den andra nya styrelsemedlemmen är Josefine Dimberg Guldbrand. Hon är socionom med lång och bred erfarenhet av att arbeta för ett jämställt samhälle fritt från våld. Dimberg Guldbrand arbetar sedan fem år tillbaka som verksamhetschef på Kvinnohuset Örebro.

– Jag ser fram emot att vara med och utveckla Unizon och Unizons jourer inför kommande utmaningar och ny lagstiftning. De idéburna och icke-vinstdrivna jourerna gör ett helt ovärderligt arbete i välfärden och expertisen vi besitter kommer behövas mer och mer de kommande åren, säger Josefine Dimberg Guldbrand, i samma pressmeddelande

Unizons nya förbundsstyrelse

Olga Persson, förbundsordförande, Kvinnojouren Liljan, Tierp, Margaretha Olofsson, Kvinnojouren Mira, Nyköping, kassör Vivianne Almstedt, STHLM Väst tjej- och kvinnojour, ledamot, Parisa Amiri, Tensta kvinno- och tjejjour, ledamot, Marie Ekman, Kvinnohuset Tranan, Skövde, ledamot, Josefine Dimberg Guldbrand, Kvinnohuset Örebro, ledamot, Else-Marie Larsen, Kvinnojouren Helsingborg, ledamot, Cecilia Nilsson, Familjefridsjouren Höganäs, ledamot och Emmelie Rutström, Tjejjouren Luleå, ledamot

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV