Nyheter

Arazo Arif får Elin Wägnerstipendium

Poeten och regissören Arazo Arif har belönats med Elin Wägnerstipendiet.

Poeten, författaren, regissören, manusförfattaren och konstnären Arazo Arif får 2024 års Elin Wägnerstipendium.

”Likt Elin Wägner präglas Arifs konstnärskap av ett brinnande engagemang för kvinnors rättigheter och social rättvisa. I sitt verk, som rör sig tvärs över mediegränser, utforskar Arif både kvinnors sårbarhet och handlingskraft. Därmed är hon en konstnär som på bred grund verkar i Elin Wägners anda”, skriver juryn i sin motivering.

Stipendiet delas ut av Stiftelsen Elin Wägners Lilla Björka och Elin Wägner-sällskapet. Det omfattar ett stipendium för boende under fyra veckor i Elin Wägners Lilla Björka och en prissumma på 15 000 kronor.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV