Nyheter

Rekordkonsert för Madonna på Copacabana

Madonna under sitt uppträdande på stranden Copacabana som slog publikrekord.

Madonna uppträdde i helgen på stranden Copacabana i Brasilien och tros ha slagit nytt publikrekord. Över 1,5 miljoner människor hade samlats för att se den ständigt nyskapande popstjärnan uppträda.

Med över 300 miljoner sålda album är Madonna tidernas bäst säljande kvinnliga artist och har därför tilldelats epitetet Queen of Pop. Sedan det internationella genombrottet med albumet Like a Virgin (1984) har hon toppat hitlistorna världen över med den ena poplåten efter den andra, men inte bara det.

Hon har också genom sina kläder, frisyrer och provokativa scenutspel utmanat madonna-hora-komplexet som legat till grund för föregivna normer om hur en kvinnlig artist förväntas vara. Det har gjort henne till en viktig förebild för en rad efterkommande artister, både kvinnor och män, som kunnat spegla sig själva i sin idols kaxigt självsäkra personlighet, estetiska talang och mod att gå mot strömmen.

Ständigt nyskapande

Madonna har lyckats hålla sig kvar i rampljuset under lång tid, mycket tack vare sin medvetenhet kring sitt varumärke, förmåga till förnyelse, uthållighet och inte minst enastående förmåga att förena det kontroversiella med det nyskapande. Under hela sin karriär har hon varit ständigt föremål för både jubelrop och utskällningar, vilket har hållit intresset för henne vid liv.

I dag är Madonna 65 år och nyligen gjorde hon ytterligare ett historiskt avtryck. Hon avslutade sin ”Celebration”-världsturné på Rio de Janeiros världsberömda, gigantiska strand i Copacabana, där hon framförde mer än 20 låtar från sina 15 album och delade scen med den brasilianska sångerskan Anitta för att sjunga Vogue

Enligt Guinness World Records står Rod Stewart för det formella rekordet 1994, med cirka fyra miljoner åskådare, men eftersom han uppträdde på nyårsafton ses inte det riktigt som en renodlad konsertsiffra. The Rolling Stones uppträdde på Copacabana 2006 i anslutning till sin turné ”A Bigger Bang”, och lockade då 1,2–1,5 miljoner besökare.

Madonnas publik beräknas ha varit runt 1,6 miljoner besökare, och alla hade gratisbiljetter, vilket innebär att hon inofficiellt kan ha slagit nytt publikrekord.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV