Evenemang

Dansteater och klimataktivism på Teater Tre

FREDAG 31 MAJ - LÖRDAG 1 JUNI, STOCKHOLM Reality Dansteater Kompani ger föreställningen Gapet på Teater Tre

Den 31 maj & 1 juni intar Reality Dansteater Kompani scenen på Teater Tre med två korta föreställningar om klimataktivism, överkonsumtion, psykisk ohälsa.

Vi är tre konstnärer från Salem – Rönninge som under flera år har arbetat med dansteater och mänskliga rättigheter. Denna gång är temat Klimat och klimataktivism vårt fokus. 

GAPET av och med Sanna Violeta F. Ribbing, dansare och koreograf. 

GAPET är en dansteatermonolog om klimataktivism. Det är en berättelse om prestation men också vägarna till nya sätt att kämpa för klimatet.  I GAPET ser vi hur aktivisternas kamp inte enbart handlar om kunskap, utan också om mod att lyfta fram frågor som egentligen borde vara självklara för alla att agera på och att göra dem synliga överallt. Underlaget för pjäsen är intervjuer med flera klimataktivister som under många år har kämpat för klimatet och försökt övertyga en ibland döv och blind värld. En kamp för världens och framtidens skull.

Idé och skapande: Sanna Violeta F. Ribbing.
Manus: Paula Fuenzalida & Sanna Violeta F. Ribbing
Regi: Paula Fuenzalida
Koreografi: Sanna Violeta F. Ribbing.
Musik: Isak Mård.
Ljus: Paulo Murga
Produktion: Reality Dansteater Kompani.

Tipping On PointE
Tipping On PointE  handlar om dansande, smältande glaciärer av ord och jord.  En dansant berättelse som sträcker sig från år 2008 då två knoppar slog ut: Reality dansteater och Fröbanken på Svalbard.  Tipping On PointE hade premiär under Realityfestival i februari 2024 – galleri Svea – Gamla Stan.

Idée och skapande: Gabriella Skarin.

SAMARBETE MED KLIMAT OCH MILJÖORGANISATIONER: 

Vi får besök under dessa dagar av två klimatorganisationer som under pausen, före /efter föreställning, ska vara med publiken och samtala bland annat om deras arbete: Jordens Vänner och Extintion Rebellion. De kommer också att se vår premiär. 

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV