Evenemang

Demokratiuppropet! – ett kliv framåt för demokratin

ONSDAG 5 JUNI, STOCKHOLM Demokratiuppropet med landsomfattande aktioner

#Taettklivframåt för demokratin 

Demokratiuppropet!

Demokratin är hotad. Regeringen genomför nu politik som skadar folkrörelser, civilsamhället, folkbildning och hela vårt samhälle.

Föreningslivet som verkar för våra medmänniskor, för miljön och för att världen ska bli bättre drabbas hårt. Många grupper och människor fråntas samtidigt rättigheter och sina möjligheter till ett värdigt liv.

Vi som kommer delta dessa dagar och är en del av detta upprop står tillsammans upp för rättvisa, klimatet, trygghet på arbetsplatsen och i hela samhället, fred, human flyktingpolitik, mångfald i media, folkbildningen, folkrörelsebiståndet och ett gott liv på landsbygden och i staden. 

Nu är det hög tid att göra våra röster hörda TILLSAMMANS och alla blir demokratiaktivister! 

Vi uppmanar:
Återställ stödet till civilsamhället och folkbildningen! 

Stoppa inskränkningar i yttrandefrihet och rörelsefrihet!

Nej till angiverilagar och omotiverade inskränkningar i grundlagen!

Rättssäkerhet för enskilda måste stärkas!

Hur gör vi detta?

30-31 maj tar vi (föreningar, organisationer, folkhögskolor, studieförbund, nätverk, kollegor, familjer, privatpersoner…ja ALLA som vill vara med runt om i hela Sverige) bilder på inplanerade ”demokrati aktiviteter” eller demokratipromenader eller dansar demokratidansen (se Youtube länk i fastnålade inlägget). 
Vi lägger ut bilderna på sociala medier och taggar #Taettklivframåt för demokratin och #Demokratiuppropet

5 Juni manifestation 17.00 på Sergels Torg – för det som inte kan komma till Stockholm denna dagen skriver vi ut bilder och gör plakat med hälsningar och budskap från hela Sverige (bilderna från 30-31 maj)

Använd gärna färgen GULT

Uppropet och manifestationen är partipolitiskt obunden. Vi siktar på ca 1,5 timme med härliga kulturinslag och några tal från representanter för grupper, föreningar och nätverk som drabbas av regeringens förödande politik.

Kontakt: [email protected] 

Vi som tagit initiativ till demokratiuppropet är engagerade i frågor som rör solidaritet, fred, rättvisa, mänskliga rättigheter, asylrätt, funktionsrätt, social hållbarhet, miljö och klimat, antirasism, folkbildning, funktionsrätt mm.

I det fastnålade inlägget under fliken ”Diskussion” kan du se vilka som kommer delta (vi uppdaterar varje dag). ALLA kan vara med!

Här nedan uppdaterar vi program för 5/6 efterhand: 

* Kristin Amparo framför ”Jag står inte ut men slutar aldrig kämpa”
* Clowngruppen O.S.K.I.C.K visar hur vi tar kliv framåt 
TILLSAMMANS
* Leo Calandrella Rudberg håller tal – Ordförande Jordens Vänner

Evenemang torsdag 30 och fredag 31 maj samt onsdag 5 juni i Stockholm

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV