Evenemang

Angereds teater ger Voice

PREMIÄR FREDAG 4 OKTOBER, GÖTEBORG Urpremiär för Voice på Angereds teater

VOICE – URPREMIÄR 4/10 PÅ ANGEREDS TEATER

Av Aurelia Dey och Palmira Koukkari Mbenga i regi av Maria Salah.

”Under 90-talet och tidiga 2000-talet fanns typ en afrosalong i hela storgöteborg, Sveriges näst största stad… Och ingen fick se mitt afro, ingen! Min mamma hade alltid peruker också. Asså jag måste haft typ minst tusen olika frillor? Sån kreativitet va, jag var rik på kombinationer, jag switcha minst varannan vecka, ibland varje. Hey! Jag har lagt pengar på hästhår. Jag borde bli vegan eller nåt, rädda min karma. Nya frillor var viktigare än allt! Ibland när jag kolla mig i spegeln jag ba… Vem är hon?”

Hösten 2024 sätter Angereds Teater upp VOICE – en föreställning om samtidens utmaningar i tre unga svarta kvinnors vardag. Voice berör ämnen som identitet, privilegier och colorism och vill ge publiken en plats att reflektera och fördjupa sina tankar. Handlingen kretsar kring tre barndomsvänner som var och en har olika förutsättningar och privilegier i förhållande till normerna och till varandra.

Publiken bjuds in till ett intimt samtal som trappas upp till tonerna av afrobeats och dancehall, girar och svänger från löften till anklagelser, via sociala medier, lojalitet och osmickrande minnen som väcks till liv.

Voice är en vass förolämpningskomedi och ett humoristiskt relationsdrama som inte värjer för att ta sig an tunga ämnen och obekväma samtal. Varmt välkomna!

Medverkande – Aurelia Dey, Oméya Simbizi, Yamou Sosseh

Regissör – Maria Salah

Dramatiker – Aurelia Dey, Palmira Koukkari Mbenga

Dramaturger – Anne Fredriksson, Marit Mevold, Mia Winge

Föreställningsdramaturg – Astrid Assefa

Scenograf – Jenny Kronberg

Kostymdesigner – Mary-Anne Buyondo

Maskdesigner – Meron Abraham

Ljusdesigner – Johanna Larsson

Kompositörer – Patrik Alexandersson, Aurelia Dey

Psykolog och handledare i frågor om minoritetsstress – Hanna Wallensteen

Affischdesigner – Natalia Murobha

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV