Evenemang

Konstnären Marcia Harvey Isaksson ställer ut i Orsa

kvinna håller i ett konstföremål som ser ut som nät

LÖRDAG 15 JUNI, ORSA Vernissage med konstnären Marcia Harvey Isaksson

Once Upon a Mountain är en utställning som samlar verk av konstnären Marcia Harvey Isaksson. Verkens tillkomst spänner över en fyraårsperiod och har inspirerats av besök i olika gruvstäder i Sverige och Sydafrika. Varje verk berättar en geopolitisk historia om händelser som får lokala och personliga konsekvenser. Konsnären finns på plats under vernissagen.

”Jag tänker på berg.
På klippor, bumlingar och stenar
Jag tänker på mineraler, metaller,
sällsynta jordartsmetaller och ädelstenar.

Jag tänker på behov och begär,
makt och politik,
utvinning och exploatering
ego och ekonomi.

Jag tänker på berg
som stå ståtligt högt
när vi är borta
och bortglömda.”

Utställningen pågår 15 juni – 10 augusti 2024.

I samband med utställningen ”Once upon a Mountain” av Marcia Harvey Isaksson har vi tagit fram en mindre utställning, ”Hugget i sten”, där vi lyfter fram sandstenen som en viktig del av Orsas historia: https://www.facebook.com/events/1476539129611072

—————————

Once Upon a Mountain is an exhibition that gathers works by the artist Marcia Harvey Isaksson, spanning a four-year period, inspired by visits to different mining towns and cities in Sweden and South Africa. Each work tells a geopolitical story of events that have local and personal consequences.

”I think of mountains.
Of boulders, rocks and stones.
I think of minerals, metals,
rare-earth elements and gems.

I think of demand and desire,
power and politics,
extraction and exploitation,
ego and economics.

I think of mountains,
standing majestically tall
long after we are gone
and forgotten.”

—————————–

Vi kommer eventuellt att fotografera och filma korta filmsnuttar under vernissagen. Bilderna och filmerna kan komma att publiceras på orsa.se, Instagram och Facebook. Vill du inte vara med på bild eller film går det bra att kontakta personal innan eller under arrangemanget.

Evenemang lördag 15 juni på Orsa kulturhus och bibliotek

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV