Evenemang

Arkivmaterial från IKFF och Elin Wägners arkiv visas i Göteborg

4-28 JUNI GÖTEBORG, Utställning med material från Internationella kvinnoförbundet för fred och frihets arkiv samt Elin Wägners arkiv

Mellan den 4–28 juni pågår en utställning i Humanistiska bibliotekets entré. Utställningen visar material från Internationella kvinnoförbundet för fred och frihets arkiv samt Elin Wägners arkiv.

Under våren har tre grupper masterstudenter från Bibliotekshögskolan varit hos KvinnSam för att digitisera material ur arkivsamlingarna. De har fått djupdyka i kvinnohistoriskt material för första gången och har kämpat med en del frågor som uppstår under digitiseringsprocessen. Vilket material ska digitiseras? Varför? Hur mycket material ska digitiseras? Vilka aspekter av det fysiska materialet ska prioriteras och varför? Hur skapas ordentlig metadata för arkivmaterial, särskilt när information om en del dokument saknas?

Som en del i att visa upp vad studenterna har gjort och vilka delar av samlingarna de fastnat för, har de skapat den här utställningen. QR-koder finns på plats som länkar till varje grupps digitala projekt.

Projekten finns online:

IKFFs deltagande i en fredskonferens i Zürich 1919: https://saragurra.github.io/IKFFKongressen1919/

Knappar ut IKFF:s arkiv: https://storstormen.github.io/IKFF…/index.html

Brev från Elin Wägner till Flory Gate: https://narminino.github.io/Digitalisering-for…/index.html

Välkommen att titta på utställningen samt studenternas digitala arbeten!

Evenemang på KvinnSam Göteborgs universitetsbibliotek

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV