Evenemang

Bok och samtal om Kai Gullmar i Malmö

TORSDAG 4 JULI, MALMÖ Samtal om Kai Gullmar

Kai Gullmar var en av Sveriges första kvinnliga schlagerkompositörer och gjorde sig också känd som artist och filmskådespelare. I dag är det också allmänt känt att hon hade flera samkönade förhållanden och att hon levde sina sista trettio år tillsammans med dansaren Rita Rosenberg. 

Journalisten Ingela Hofsten har skrivit en bok om Kai Gullmar och kommer den här kvällen att berätta om henne och om hur hon formades till den orädda pionjär hon var. Vi kommer att få se bilder och förstås höra smakprov på Kai Gullmars låtskatt. 

Ingela Hofsten är frilansjournalist med hemvist i Sundsvall – den stad där Kai Gullmar växte upp. I grunden är hon musikjournalist, men idag skriver hon och gör radio om alla möjliga ämnesområden. Ingela Hofstens bok Swing it, Kai! kommer att finnas till salu till specialpris och hon signerar givetvis.

Evenemang torsdag 4 juli kl. 19 till 20 på Scandic Triangeln i Malmö.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV