Evenemang

Nora Khalil håller sportlovskurs i skrivande för unga

26-28 FEBRUARI, TENSTA Kurs i kreativt skrivande på sportlovet med Nora Khalil. Är du ung och vill skriva? Anmäl dig senast 23 februari.

Vill du göra din röst hörd? Lära dig skriva poesi eller få till en låttext? Slipa på en karaktär till ditt senaste romanprojekt, eller har du aldrig skrivit en rad? Då kan en kurs i kreativt skrivande vara något för dig. Under tre dagar på sportlovet får du chans att prova på olika textstilar, kreativa skrivövningar, få utrymme för eget skrivande och bra tips från en etablerad författare.

Nora Khalil arbetar som lärare och har varit finalist i Ortens bästa poet och har även tilldelats Tensta konsthalls textpris. 2022 debuterade hon med ungdomsromanen Yani som nominerades till Augustpriset för Årets barn- och ungdomsbok samma år. Hon belönades även med Hjärtans fröjd-priset för Sveriges bästa ungdomsroman 2022 och nominerades till debutantpriset Slangbellan som delas ut av Sektionen för barn- och ungdomslitteratur, Bult, i Sveriges Författarförbund. 2023 släppte Nora Khalil uppföljaren Abow.

Kursen är gratis och hålls på Tensta konsthall.

Ålder: 15—25 år
Datum: 26.2—28.2 2024
Tid: 13.00—15.00

Anmäl dig senast den 23 februari till [email protected]

Kursen genomförs med stöd av Familjebostäder.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV