Evenemang

Stödfestival för Ingen människa är illegal

FREDAG 16 FEBRUARI, GÖTEBORG Nätverket Ingen människa är illegal anordnar en stödfestival på Oceanen i Göteborg.

Kampen fortsätter! Motståndet har aldrig varit mer viktigt!

Välkomna på stödfestival för nätverket Ingen Människa Är Illegal på Oceanen. Träffa aktiva i IMÄI, lär dig mer om dem eller kom bara för en trevlig kväll där alla intäkter oavkortat går till nätverkets arbete i Göteborgsområdet. På scen ser vi Jättedam, Ond Cirkel och Drottning Zilvia. DJar gör inga mindre än Brännö Acid Collective. 

Inga förköpsbiljetter, men inträde 100/200/300 kr betalas i dörren och går helt till nätverkets arbete.
Nätverket Ingen Människa är Illegal stöttar papperslösa praktiskt och kämpar för asylrätten. Bidra till detta genom att komma på festen, eller swisha en gåva till 1233956620!

-OND CIRKEL-
Ond Cirkel är lika delar omtumlande mörk som skavande drömsk i sin egen avart av post-punk. Kvartetten omfamnar drivande och melodiska basgångar, reverbklädd gitarr & bultande trummor med fokus på pukor. Den hudnära sången på svenska pendlar mellan ilska & vemod samtidigt som den lämnar lyssnaren med möjligheten att sträcka sig efter en strimma av ljus. 

Sedan bandet startade 2017 i Göteborg har Ond Cirkel både gått vilse och ritat nya vägar på sin musikaliska karta genom mörker, sorg och små gnistor av hopp. Inspiration hämtas från 80-talets punk & post-punk likaväl som shoegaze och svensk pop. Bandet har beskrivits som “Minst lika hypnotiskt drömsk som skrämmande ångestfull” & “”Drömsk post-punk/indie med en svärta som träffar rakt i hjärtat”

-JÄTTEDAM-
Det Göteborgsbaserade bandet Jättedam är det självklara namnet på den samtida svenska progg- och psykhimlen. Live rör Jättedam sig sömlöst mellan improvisation och skrivet material. Med sina odödliga psykedeliska pop-hits ser de till att ingen spelning är den andra lik och att ingen stannar kvar på jorden. Jättedam har av musiktidningen GAFFA beskrivits som den mest intressanta psykedeliska rocken just nu. Under 2023 släpptes deras album ”Onda blommor” via skivbolaget Gaphals. 

-DROTTNING ZILVIA-
Allas våran crush. Lysande melodier och briljanta texter. Drottning Zilvia!!! Ses på dansgolvet.

-DJ BRÄNNÖ ACID COLLECTIVE-
Janne och Allan försvinner emellanåt och dyker sen upp i nya sammanhang. Nu som Brännö Acid Collective! Allan sitter mest hemma och pillar med konstig musik som ingen någonsin hittar medan Janne driver skivbolaget med det coolaste namnet ’When Disco Goes Wrong”. Förbered er för en syrlig dos av Techno, Dark Disco och Acid.

Omslagsillustration: Bianco Casco

________

Tillgänglighet

Kulturhuset Oceanen är en Q-märkt, kulturhistorisk byggnad vilket är en utmaning när det kommer till tillgänglighet. Vi gör vårt bästa för att så många som möjligt ska kunna besöka oss. Vid besök med rörelsehjälpmedel är ingången via entrén till scenen bäst anpassad. Denna nås genom Gathenhielmska trädgården. Ingången är låst, därför ber vi er att höra av er en dag innan ert besök och senast fredag 16:00 om ni ska besöka oss över helgen. Rullstolsanpassad toalett finns i scenlokalen. Obs! blinkande ljus kan förekomma under konserter och event. Vid frågor gällande tillgänglighet kontakta Mia Herman, [email protected].

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV