Evenemang

Poesi med Lo Ragnar & Nino

Två unga poeter sitter på var sin stol.

TORSDAG 7 MARS, STOCKHOLM Poesi med Lo Ragnar & Nino

Dag: 7 mars
Tid: 19:00
Plats: Stora salen i Hägerstensåsens medborgarhus
Biljetter finns att köpa här: https://secure.tickster.com/sv/2tgvrdvf3w6py4x/products

Välkommen till föreställningen ’Lo Ragnar & Nino’, en poesipärla i två akter. På scen får vi se Lo Ragnar Lindström och Nino Mick framföra sina dikter. Det blir medryckande och berörande när nyskrivna texter blandas med specialskriven ljuddesign.

Lo Ragnar diktar om glesbygd i norra Sverige, myrarna och skogarna. Men det handlar också om arv, kropp, hem och kärlek. Vi kommer att färdas genom årstiderna i Västerbotten med hjälp av knivskarpa ögonblicksbilder där vi bland annat får ta del av en kärlekshistoria om att hitta hem i en annan person. Alla dikter knyter an till olika årstiderna i norra Sverige. I grunden finns ett intresse för relationen mellan människa och natur. Sommaren 2022 vann Lo Ragnar Aftonbladet Kulturs skrivartävling ’Min eld’.

Nino blev svensk mästare i poetry slam 2013, tilldelades Svenska kyrkans kulturpris 2015 och släppte nyligen sin debutroman ’Vulcan’. Nu framför Nino sin nya diktsvit ’Hej helvetet, en resa till själens botten’. Berättaren är Lucifer, som mår skit. Hen har störtats från himlen och söker desperat ett språk för upplevelsen och sorgen. I processen hamnar Lucifer i krig med både sig själv, en flock svarta får och Gud. Är Lucifer dömd för evigt? Arvet från och uppgörelsen med kristen tro och kyrka är centralt i Ninos poesi, liksom sexualitet, familjeband och kärleksrelationer.

Medverkande
Lo Ragnar Lindström, Nino Mick

Konstnärligt team
Poet: Lo Ragnar Lindström
Poet: Nino Mick
Scenografi & kostym: Toni Tora Botwid
Ljuddesign: David Gülich
Dramaturg: Jani Lohikari
Regiöga: Anna Novovic
Bild: Marta Thisner

En produktion av Riksteatern
Föreställningslängd: 1 timmar 40 minuter (inklusive 20 min paus)

Föreställningen presenteras av Riksteaterföreningen söder om Söder och Hägerstensåsens medborgarhus med stöd av Stockholm stad och ABF Stockholm.

Evenemang torsdag 7 mars kl. 19 i Stora salen i Hägerstensåsens medborgarhus.