Evenemang

Queer i Sápmi – föreläsning med Levi Karvonen

Affisch för föreläsning på temat Queer i Sápmi

TISDAG 27 FEBRUARI, GÖTEBORG Föreläsning: Queer i Sápmi

QUEER I SÁPMI – DÅTID, NUTID & FRAMTID
Föreläsning med Levi Karvonen

27 FEBRUARI
Vi börjar kl 17:30 med fika och häng
KL. 18.00 – 20.00
REGNBÅGSHUSET, BARLASTGATAN 2

Välkommen till den fjärde föreläsningen inom projeket DUBBELEXPONERAT, den här gången med temat queer och same. Fokus kommer vara på queersamisk historia, hur situationen har sett ut för queera samer samt hur utvecklingen har gått och utmaningar som queer samer står inför framöver. Eventet arrangeras i februari, samma månad som samiska folkets dag som är den 6e februari.

LEVI KARVONEN
Levi Karvonen är queer och har samiskt påbrå från Enontekiö. Han har mångårig erfarenhet av aktivism och har varit engagerad bland annat i Sápmi Pride, en kringresande samisk Pride. I sina föreläsningar utforskar Levi olika frågor kring samiskhet och queerhet, ofta utifrån ett dekolonialt perspektiv.

Föreläsningen kommer ske på svenska.

Dubbelexponerat är ett antirasistiskt samarbetsprojekt mellan PAGE 28 och Reclaim Pride Göteborg. Projektet undersöker och sprider medvetenhet kring intersektionen och det dubbla förtrycket som personer som är både hbtqia+ och svarta, muslimer, judar, romer eller samer utsätts för. Detta kommer vi göra genom en serie föreläsningar, workshops och samtal med personer från målgruppen. Projektet varar i ett år och drivs med stöd av MUCF.

Vid frågor kontakta oss på [email protected]

Evenemang tisdag 27 februari kl. 17.30 till 20.00 i Regnbågshuset på Barlastgatan 2 i Göteborg.