Evenemang

8 mars: Demonstration – fri att leva – stoppa våldet!

En affisch där det står 8 mars och Fri att leva

FREDAG 8 MARS, STOCKHOLM Demonstration på Medborgarplatsen mot våld mot kvinnor

8 mars: fri att leva – stoppa våldet! Demonstration på internationella kvinnodagen.

Anslut dig till oss den 8 mars på Internationella Kvinnodagen för den traditionsenliga demonstrationen i Stockholm. Vi samlas för att gemensamt stå upp för våra fri- och rättigheter och kräva att det utbredda våldet mot kvinnor upphör. 

Att leva fritt och utan rädsla borde vara en självklarhet. Men på olika sätt märks inskränkningar i kvinnors rättigheter, både här i Sverige och runt om i världen. Vi ser hur det utbredda våldet ökar; våldet mot transkvinnor, våldet i hemmet och kvinnor i krig drabbas särskilt. Därför är årets demonstrationståg av högsta vikt.

I år samlas vi under parollen Fri att leva – stoppa våldet.

Det finns ingenstans en kvinna kan vara helt fri. Vi strävar efter att alla ska vara fria att leva utan rädsla. Det är dags att höja våra röster och kräva förändring. Vi demonstrerar för alla kvinnors rätt till frihet. Fri att välja, fri att vara, fri att leva.

Kom och delta för att göra din röst hörd och stödja kampen för ett samhälle fritt från våld.

NÄR: 8 mars, 17.30
VAR: Medborgarplatsen

Demonstrationen arrangeras av 8-marskommitén.

8-marskommittén består av: Feministiskt Initiativ Stockholm, Grön Ungdom i Region Stockholm, Somaya stödjour, SSU Stockholm, Ung Vänster Storstockholm, Vänsterpartiet Storstockholm

Evenemang fredag 8 mars kl. 17.30 på Medborgarplatsen i Stockholm arrangerat av Vänsterpartiet.