Evenemang

Elin Wägner-vecka i Lilla Björka

Affisch för Elin Wägnervecka i Lilla Björka

LÖRDAG 2 - 8 MARS, LILLA BJÖRKA, VÄXJÖ Elin Wägner-vecka

På lördag 2 mars invigs 2024 års Elin Wägner-vecka i Bergs kyrka. Veckan blir fylld av föredrag, musik och teater. Varmt välkomna till en vecka i Elin Wägners anda!

Elin Wägner (1882-1949) var journalist, författare, filosof och samhällsdebattör. Genom sin mors släkt hade hon rötter i Småland. Norrtullsligan och Pennskaftet var hennes första romaner och Åsa-Hanna blev hennes litterära genombrott. Hon var djupt engagerad i frågan om kvinnors rösträtt. Första världskriget gjorde henne till fredsaktivist. Elin Wägner var även en av de allra första som höjde rösten för miljön och uppmanad till varsamhet med naturen. En skärmutställningen om Elin Wägners liv och verk visas hela veckan på Det fria ordets hus. 

Här nedan kan du se hela veckans program med bokningslänkar om biljetter går att köpa i förtid. Det tryckta veckoprogrammet som pdf kan du läsa HÄR. Program i pappersform går att hämta på Stadsbiblioteket eller hos Cultix.