Startsida - Nyheter

Nya berättelser från Klaragården

Nu ges en andra antologi ut av kvinnor från Klaragården, en dagverksamhet för kvinnor inom Stockholms Stadsmission. Boken heter Kull! Röster från Klaragården – en antologi och innehåller ett urval av texter från Klaragårdens skrivargrupp. Projektet är ideellt och drivs av författaren Jan Henrik Swahn.

Klaragården är en verksamhet för kvinnor som är hemlösa eller på annat sätt utsatta i samhället. Kvinnorna lever ofta under svåra förhållanden, och har samtidigt starka drivkrafter. Skrivargruppen ska fungera som stöd för positiv förändring:

– Titeln är hämtad ur en tanke om att livet inte är någon lek. ”Kull! Du är ute.” Men kanske också: ”Kull! Jag väljer dig. Jag hittar dig.” En dag kommer leklusten tillbaka. Man känner sig sedd och bestämmer sig för att ge livet en chans, säger Jan Henrik Swahn.

Boken finns till försäljning i Stockholms Stadsmissions second-hand butiker och webbutik, precis som förra boken Jag finns, som Feministiskt Perspektiv skrev om i samband med vernissagen den 8 mars 2011.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV