Startsida - Nyheter

Innebandytränare polisanmäld

Förra helgen spelade Norrbottens P15-lag mot Västerbotten under det pågående SM-slutspelet. Men matchen kom att präglas av något helt annat. En av Norrbottens ledare uppträdde helt okontrollerat och matchen blev något av en mardröm för spelarna.

– Han började skrika könsord och sa att vi spelade som kärringar, berättade spelaren Emil Engström för Norrbottens-Kuriren efter matchen.

Emil satt kvar på bänken efter den andra perioden och ville inte spela mer eftersom situationen var så obehaglig. Flera andra spelare kände samma sak.

– Jag var då rädd för att gå in på planen, för att inte göra något misstag, säger John Stenström till Norrbottenskuriren.


Barn kränkta

Norrbotten förlorade matchen stort och det fick ledaren att bete sig ännu värre. Han skällde på killarna i laget, kastade grejer omkring sig och sa att de borde spela i trosor eftersom de var så dåliga. Flera av spelarna började gråta.

Några av spelarna i laget har nu tappat lusten att spela innebandy, men Emil och Johan tänker fortsätta.

– Vår huvudtränare har försökt pusha oss för att vi ska få tillbaka glädjen. Det blev bra efter det. Men det känns ändå konstigt, säger John Stenström.

Ordföranden för klubben, Conny Björnfot berättar att de agerade direkt. Såg till att tränaren togs bort från platsen och skickades hem.

– Det var inget snack om saken. I övrigt är han avstängd och föräldrar har polisanmält honom. Jag vet inte exakt vad som står i anmälan men det handlar om att barnen blivit kränkta bland annat har könsord och sådant förekommit, säger han.

Björnfot tillägger också att den aktuella tränaren inte mår bra och att klubben ska se till att han får hjälp, men ser samtidigt mycket allvarligt på incidenten.

– Han har kränkt barnen och gjort dumma saker. Nu gäller det att hjälpa honom för hans och hans barns skull. Jag tror att han har alkoholproblem. Nu ska han få professionell hjälp med samtal och stöd. Det finns trots allt en människa bakom allt.


"Körd"

Spelarna - hur arbetar ni vidare med dem?

Magnus Eriksson som är huvudansvarig över distriktslagen samlade spelarna och berättade att detta inte var okej. Att de inte skulle ta åt sig. Att pojkarna skulle tänka på annat.Vi ska samla dem om någon vecka och göra något roligt. Vi har även varit i kontakt med föräldrarna och erbjuder dem samtalskontakt, säger Björnfot som uppger att han blev chockad över händelsen:

– Det är inget jag har upplevt förut. Vi tar avstånd från det som har hänt. I synnerhet inom barn- och ungdomsverksamhet.


Tycker du att det skulle kunna höra hemma på högre nivåer?

– Nä, nä faktiskt inte. Men ser man till elitidrotten och hur nivån är bland publiken så ser det ju ut så här. Mycket nedsättande ord om både det ena och det andra.


Kommer han att komma tillbaka, har ni hunnit fundera något på det?

– Det tror jag nog inte. Det är han ganska medveten om själv. Det har han nog förstått. Han är nog körd som ledare, säger Conny Björnfot.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV