Startsida - Nyheter

Kvinna till kvinna lanserar spel för jämställdhet i fredsförhandlingar

Konflikter och krig slår mot samtliga medborgare i ett land. Ändå utesluts kvinnor ofta när det är dags att förhandla om fred. Forskning visar att freden blir mer hållbar om kvinnor får vara med förhandlingsbordet.

Därför har Kvinna till kvinna nu lanserat rollspelet ”Fred för alla” som är ett rollspel om fred och jämställdhet för ungdomar på högstadie- och gymnasienivå. Det hela utspelas på en fiktiv skola i ett framtida Sverige där en konflikt har blossat upp. Under spelets gång ska deltagarna förhandla och skapa fred mellan olika parter med skilda intressen.

– Med spelet hoppas vi att fler får upp ögonen för de orättvisor mellan kvinnor och män som finns i samhället, i fredsförhandlingar och i klassrum runtom i Sverige. Förhoppningsvis får fler en förståelse för varför jämställdhet i Sverige och runtom i världen är så viktigt, säger Matilda Reiderstedt på Kvinna till Kvinna i ett pressmeddelande. Reiderstedt har varit med och tagit fram spelet ihop med Pedagogiskt Centrum för Utbildning med finansiering av Arvsfonden.

Under hösten erbjuds spelet gratis till skolor i Stockholm, Uppsala och Göteborg. Två spelledare kommer till skolorna och instruerar inför själva rollspelet som tar två timmar att spela.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV