Cecilia Suhaid Gustafsson ska leda Riksteaterns dansenhet

Den 1 juni tillträder Cecilia Suhaid Gustafsson tjänsten som konstnärlig ledare för dansenheten på Riksteatern. Det framgår av ett pressmeddelande från Riksteatern som lyfter fram Suhaid Gustafssons långa erfarenhet av arbete med både modern och experimentell dans.

– De senaste åren har jag följt Riksteaterns dansarbete och har till min glädje sett fler produktioner ge sig ut på turné. Det är så man bygger en danspublik. Det ser jag framemot att förvalta och utveckla ännu mer, säger hon.

Suhaid Gustafsson har tidigare varit konstnärlig ledare på Atalante, och även varit verksam inom scenkonstvärlden och det fria dansfältet som producent, curator och är för närvarande projektledare för Scenkonstbiennalen 2021 vid Scensverige.

– Med Cecilia får Riksteaterns dansenhet en erfaren konstnärlig ledare som har en stark förankring och bred kunskap om den samtida dansen, konstnärskapet samt insyn i vad som krävs för att genomföra små som stora arrangemang. Det är en ledare som bygger relationer och förstår att kommunicera i olika kanaler. Riksteatern har inte bara rekryterat en kompetent person inom dansfältet utan även någon som är välorienterad i kultur- och samhällsfrågor och har en klar blick som kan tillföra mycket, säger Mia Larsson, danschef på Riksteatern.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV