Nyheter

Andrew Tate arresterad misstänkt för våldtäkt och människohandel

Andrew Tate och hans bror Tristan Tate arresterades av polisen in Bukarest Rumänien fredag 29 december 2022.

Den ökända influencern Andrew Tate har arresterats i Rumänien misstänkt för inblandning i fall av människohandel och våldtäkt som utreds. Även brodern Tristan anhölls samtidigt, uppgifter som bekräftats av polisen till BBC.

Andrew Tate har ett hus i den rumänska huvudstaden Bukarest som polisen gjorde razzia mot.

Tate är en före detta kickboxare och dokusåpadeltagare. Han förbjöds fortsätta sin medverkan i brittiska versionen av Big Brother efter att han attackerat en kvinna, vilket spelade in på video och spreds på sociala medier.

Han är sedan dess ökänd för att sprida kvinnohat och sexistiska utspel på sociala medier. Under en tid stängdes han av på twitter, men har fått komma tillbaka till plattformen.

De fyra misstänkta, två brittiska och två rumänska medborgare, misstänks ha byggt upp en organiserad kriminell grupp med syfte att rekrytera, kontrollera och exploatera kvinnor för sexuella ändamål, såsom att producera pornografiskt material för en speciell betalporrsajt, berättar en talesperson från det rumänska Direktoratet för utredning av organiserad brottslighet och terrorism (DIICOT) till BBC.

Kvinnorna som utnyttjades ska ha lurats in och sedan hotats med våld.

Tate bor i Rumänien sedan fem år tillbaka.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV