Nyheter

Svenska Fotbollförbundets jämställdhetsarbete prisas

Porträttbild på Andrea Möllerberg, generalsekreterare på Svenska Fotbollförbundet.

Svenska Fotbollförbundet är vinnare av Svenska Jämställdhetspriset 2024 för sitt arbete för att göra fotbollssverige mer jämställt. 
– Vi är väldigt tacksamma och stolta över att tilldelas det här hedersamma priset, säger förbundets generalsekreterare Andrea Möllerberg.

Det var på Forum Jämställdhet i Karlstad i onsdags som Svenska fotbollförbundet (SVFF) tilldelades Svenska Jämställdhetspriset. 

– Det är ett fantastiskt kvitto på det gedigna jämställdhetsarbetet som genomförts och som genomsyrar vårt dagliga arbete, säger Andrea Möllerberg, som Fempers nyheter nyligen intervjuade, på förbundets hemsida. 

Andrea Möllerberg är första kvinnan på posten som generalsekreterare för SVFF och för henne är jämställdhet en prioriterad fråga.

– Priset ger oss en härlig motivation för våra fortsatta insatser mot en jämställd fotboll. Det är viktiga insatser som sker dagligen i vår verksamhet, säger hon.

Omfattar hela fotbollsrörelsen

Enligt Caroline Waldheim, chef för samhälle och hållbarhet på SVFF, visar priset att förbundet är på rätt väg i jämställdhetsarbetet:

– Vi har de senaste åren tagit oss an jämställdhetsutmaningen på ett mer strategiskt sätt där damlandslagets framgångar har inspirerat och lika villkor för dam- och herrlandslagen varit en viktig milstolpe. Men framför allt omfattar vårt jämställdhetsarbete hela fotbollsrörelsen på alla nivåer i alla delar, säger Caroline Waldheim.

Priset delades ut av Jämställdhetsmyndighetens generalsekreterare Lena Ag. Ordförande för prisjuryn är Clara Berglund som är ordförande för Forum Jämställdhet liksom generalsekreterare för Sveriges Kvinnoorganisationer och hon lyfter såväl flickors fotbollsspelande som damlandslaget:

– Att få flickor i rörelse, att ge dem rättvisa och jämställda villkor och en meningsfull fritid är viktigt, både för flickorna men också för samhället i stort. Svenska Fotbollförbundets jämställdhetsarbete de senaste åren har möjliggjort att fler flickor kan spela fotboll. Jag vill särskilt framhålla det svenska damlandslaget och deras insatser – de är en förebild för flickor och pojkar runt om i Sverige. 

Fempers 

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV